Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

17 juni 2016

Det kan hända dig!

Världens mest osannolika lottovinnare!

Visst behöver man en rejäl skopa tur för att plocka hem en större jackpott på lotto, det är ett som är säkert. Kan du föreställa dig att vinna högsta vinsten på lotto, inte bara en gång utan flera gånger? Ja, det låter ju fullkomligt osannolikt, men det har faktiskt hänt. Man brukar säga att blixten inte slår ner två gånger på samma ställe, men det stämmer inte i ett par av fallen när vi här listar några av de mest osannolika lottovinnarna och deras fantastiska historier. Men kom ihåg att du inte behöver vara en osannolik vinnare, det räcker ju kort och gott med vinnare! 

Världens mest osannolika lottovinnare!

 

 

Servitrisen som blev mångmiljonär

Filmen om polisen och servitrisen

1983 inträffade en otrolig händelse i New York som senare skulle komma att bli en film med Nicolas Cage och Bridget Fonda i huvudrollerna. En 55-årig polisman från New York gjorde en deal med en servitris på stamhaket att istället för att lämna dricks skulle de dela på eventuell vinst på en lott värd 1$ som han hade på fickan. De hjälptes åt att välja nummer, och otroligt nog vann de högsta vinsten och fick dela på hela 6 miljoner $. Hyfsad dricks får man säga. 

Kvinnan som vann på lotto 4 gånger

Alla drömmer vi om att vinna en jackpott på lotto, men kan du tänka dig att vinna jackpotten otroliga 4 gånger? Man får nog kalla den brittiska kvinnan, Joan Ginther en riktig turgumma. 1993 vann hon 8 miljoner pund på lotto, 2006 vann hon 1,4 miljoner pund. Två år senare vann hon ytterligare ett par hundratusen pund för att 2010 vinna 6 miljoner pund. Här slog blixten uppenbarligen ner fyra gånger på samma ställe!

Räddades från sjunkande båt, vann senare miljoner

Nagme, en 35-årig senegalesisk man som 2007 räddades ur havet av den spanska kustbevakningen vann 8 år senare hela 400,000€ på det populära spanska jullotteriet, El Gordo. Mannen som var en av 1600 personer som fick dela på hela 20 miljarder kronor i detta spanska jättelotteri. Nagme hade precis innan vinsten förlorat sitt jobb på ett jordbruk, så man får anta att pengarna kom honom väl till användning. En riktig solskenshistoria!

Hemlös man i Ungern spenderade sina sista slantar på lotto, blev mångmiljonär

Arbetslös, skuldsatt och med ytterligare ett år bosatt på gatan i Ungern så spenderade László Andraschek sina sista slantar på en lottorad. När han skulle lämna in raden så hade han bara valt 6 nummer, men kassörskan påminde honom att han behövde välja ett sjunde nummer. Han valde nummer 24 och vann hela 1,7 miljoner £, vilket i svenska kronor räknat är lite drygt 20 miljoner. Därmed kammade László hem en av Ungerns största lottovinster. Man kan nog lugnt säga att pengarna kom välbehövligt.

Vann högsta vinsten på EuroMillions, två gånger om

Det är lite drygt en chans på 116 miljoner att vinna högsta vinsten på EuroMillions, men kan du tänka dig att vinna högsta vinsten inte bara en gång, utan två gånger. Detta fullkomligt osannolika scenario inträffade paret David Long och Kathleen MacKenzie i Scunthorpe, England. 2013 vann paret en miljon pund, lite drygt 12 miljoner kronor, efter att först ha kastat lotten i soporna men senare upptäckt att de plockat hem storvinsten. 2015 besegrade paret det osannolika oddset av 1 på 253 miljarder genom att vinna jackpotten ytterligare gång. Hur paret firade? Bland annat genom att ha ett storslaget bröllop.

Drömde om lottovinst, vann miljoner

Har du kanske drömt om olika lottonummer, eller om att du har vunnit pengar och sedan vaknat upp bara för att inse att allt bara var en dröm? Terry Vigus från Loughton i England vaknade upp frustrerad ett par veckor innan sin storvinst då han hade drömt om 5 nummer, men vaknat upp innan det sista numret hade uppenbarat sig. Ett par veckor efter drömmen valde Terry att spela lotto med familjens födelsedatum som valda nummer. Det betalade sig då Terry vann hela 1,2 miljoner pund. Lite drygt 15 miljoner kronor. Kom ihåg detta nästa gång du har en liknande dröm.

Utblottad vietnamesisk 97-åring plockar hem storvinst

Världens äldsta kända lottovinnare, Nguyen Van Het från Vietnam var hela 97 år gammal när han under 2010 vann 235000 pund, vilket är lite drygt 3 miljoner kronor. Nguyen som varit fattig hela livet gav faktiskt bort stora delar av vinsten, införskaffade en TV till sig själv och frun och köpte en en stor säck ris till alla sina grannar på samma gata.

Andelskompisarna från Skåne vinner 7 rätt på lotto två gånger inom 5 månader

Vi hittar även en riktig solskenshistoria från Sverige. Lars-Göran Carlsson driver en liten livsmedelsbutik på den lilla ön Ven mitt i Öresund och kämpade länge för att hans tjejbekanta skulle bli rika via deras andelsbolag, det tog visserligen lite drygt 12 år men den som väntar på något gott brukar man säga. Sedan small det till, och det rejält. På alla hjärtans dag 2009 dessutom. 2,1 miljoner kronor fick andelsgänget dela på, lite drygt 200000 kronor till var och en. Bara några månader senare fick gänget 7 rätt igen och vann lite drygt 1,8 miljoner kronor. Visst får man anta att Lars-Göran är en populär kille på den lilla ön Ven med en blygsam befolkning på lite drygt 300 personer.

Pensionärsgäng blir mångmiljonärer

Ett pensionärsgäng på fem personer i Lincoln, England fick under 1999 dela på över 5 miljoner pund, lite drygt 60 miljoner kronor. De lyckliga vinnarna med en sammanlagd ålder av 405 år som bor på ett ålderdomshem i östra England firade vinsten med champagne och rostat bröd. Enligt egen utsago planerade gänget att köpa fler exklusiva eldrivna rullstolar än Ferrari’s och Porsche’s.

Utblottad singelpappa vinner 10 miljoner

Det är inte lätt att vara singelförälder, speciellt om man är utblottad med endast 8 cent kvar på bankkontot. En singelpappa i Melbourne, Australien var en av fjorton vinnare som under 2014 fick dela på hela 21 miljoner australiensiska dollar på den lokala lottodragningen. Mannen som hade besökt en spådam en tid innan vinsten som hade förutspått att mannens ekonomi snart skulle förbättras. Mannen blev så chockad av sin vinst att han var tvungen att kontrollera lotten 10 gånger innan han kunde tro att han precis blivit mångmiljonär. 

Hittade lott värd miljoner bland brev och skräp

Det är inte alltid vi mäktar med att rota igenom posten, alla gamla reklamblad, orderbekräftelser och annat skräp. Vi suckar, förbannar utdelaren för att inte ha lyssnat till vår dörrskylt som säger ”Ingen reklam, tack, men gärna samhällsinformation!"

Men det finns stunder då det kan vara värt att tråla igenom pappershögen. Det är något en amerikansk kvinna från delstaten Michigan nyligen lärt sig.

Linda Tuttle spelade på lotto ti maj, 2015. Hon rättade aldrig sin rad, men när ett spelombud i närheten nämnt att någon i området vunnit bestämde hon sig för att leta rätt på lotten.

Hon fann den, som ni kanske redan gissat, bland gammal post. Fyndet visade sig vara värt en miljon dollar, en lön väl värd mödan. Nu planerar hon att besöka bekanta i Kina och utföra några reparationer på huset.

Linda Tuttle prickade 5 av 6 rätt på Mega Millions, något som alltså ger vinster i miljonklassen. Prickar du samtliga rätt kan du förvänta dig skyhöga vinstbelopp. Ibland uppgår jackpotten i MegaMillions till flera miljarder kronor. Spelar du hos Lottoland behöver du inte korsa Atlanten, lösa ut några lotter eller rota bland brev. Du kan betala ut din vinst direkt till ditt konto.

Visst var det en del roliga vinnarhistorier, det är alltid kul att läsa som sådant här. Visst vore det ännu roligare om vi skulle skriva nästa vinnarartikel om dig? Vi håller tummarna och önskar dig lycka till i jakten på miljonerna!