Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

14 oktober 2015

Lagarna som gäller!

Behöver man betala skatt på EuroJackpot?

EuroJackpot erbjuder några av världens största vinster och lotteriet finns nu i Sverige. Men hur ligger det till om du vinner på EuroJackpot? Behöver man skatta? Vi har svaret här nedanför. 

Behöver man betala skatt på EuroJackpot?

När du vinner på turspel i Sverige och inom EU/EES-området behöver du inte betala någon skatt. Lotto räknas som turspel. Det betyder att om du spelar EuroJackpot i Sverige behöver du inte betala skatt på din vinst. Det är givetvis goda nyheter för alla lottospelare i Sverige.

 

Behöver jag skatta på vinster hos Lottoland?

Lottoland är ett av världens största spelbolag för spel på lotto. Vi har nu över 5 miljoner spelare och kan sälja spel på EuroJackpot för endast 25 kr per rad.

Spelar du hos oss, från Sverige, skattar du inte på några vinster. Lottoland har nämligen både en brittisk och europeisk spellicens, något som gör att vi verkar under svenska skattelagar när det kommer till lottovinster. Bra va?

 

Hur ligger det till med lotterier utanför Sverige?

Hos Lottoland kan du som bekant spela på lotterier från hela världen. Men när du spelar hos Lottoland vinner du också hos Lottoland. Du behöver alltså inte resa till USA för att hämta ut din vinst på PowerBall. Inte heller behöver du ta en sväng förbi Italien om du vinner på SuperEnalotto.

Eftersom du alltid placerar dina spel hos Lottoland skattar du också i enlighet med svenska skattelagar. Med andra ord – skattefria vinster även här!

Kom ihåg att Lottoland garanterar samtliga vinstutbetalningar genom vårt försäkringsbolag.

 

Skatt på Drömvinsten

Skulle du ropa hem Drömvinsten betalar du inte heller betala någon skatt. Du kan alltså vinna hundratals miljoner kronor och slippa skatta, något som gör vinsten än större än om du i stället skulle slitit ihop pengarna på jobbet.

 

Vad händer om jag spelar med ett annat spelbolag?

Lottoland är ett av få spelbolag som har en europeisk spellicens. Många andra har i stället spellicenser utfärdade utanför Europa. Detta är något som tyvärr kan få konsekvenser när du spelar online.

Du är exempelvis du skatteskyldig på vinster från spelbolag utanför EU/EES-omårdet. Du måste i så fall, enligt Skatteverket, ta upp vinsten som inkomst av kapital i din deklaration.

Om du väljer att inte spela med Lottoland är något annat känt spelbolag rekommenderar vi dig att först kontakta ditt spelbolags kundtjänst. Du kan då fråga hur det ligger. Du kan givetvis också kontakta skatteverket.

 

* Senast uppdaterad 7 februari, 2017

 

 

 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!