Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

22 december 2015

Storvinnare hos Lottoland!

Jullotteriet: Lottoland-spelare vinner 4 miljoner euro

Lottolands spelare har skördat fantastiska framgångar i världens största lotteri – det spanska Jullotteriet. Läs allt om dragningen, samt intervjun med en av våra spelare som plockade hem en jackpotvinst.  

Jullotteriet: Lottoland-spelare vinner 4 miljoner euro

Nerverna var på helspänn. Inte undra på. Den årliga dragningen av Jullotteriet skröt med en vinstpott på över 20 miljarder kronor. Lotteriet är världens största och många av Lottolands 2 miljoner spelare hängde med i dragningen. Och visst skördade vi framgångar!

Lottoland får en jackpotvinnare!

En av våra spelare fick en spansklektion han och hans medspelare sent skulle glömma. På spanska betyder ”El Gordo” den store och det är vad spanjorerna kallar den högsta vinsten i det spanska Jullotteriet.

Och det var just ”El Gordo” som en av våra spelare vann när han och hans lottobolag plockade hem fyra miljoner euro, nästan 38 miljoner kronor! Deras nummer var 79140. Kan du tänka dig en bättre julklapp?

I skrivande stund – den 22 december – håller Lottoland fortfarande på att meddela våra vinnare. Men precis som förra året står det redan klart att vi har fått några riktiga storvinster i dragningen.

Lottolands senaste vinnare – en intervju

Den största vinsten i år gick till en liten grupp tyska spelare. Vi kom i kontakt med spelledaren – som gärna håller på anonymiteten – direkt efter vinsten. Han kommer från Tyskland och hörde talas om lotteriet från en bekant.

– Jag gillar att det är som ett klassiskt lotteri. Dessutom är det en väldig passion och dragningen är ett riktigt spektakel. Bäst är givetvis vinstpotten på 22 miljarder, säger han till i telefonintervju med oss.

När vår spelare först bestämda sig för att skicka in raden på Jullotteriet passade han på att spela med några kompisar. Jullotteriet är nämligen förhållandevis kostsamt. En hel lott kostar uppemot 2 499 kr. I Spanien är det därför vanligt att man spelare en andel, ofta en tiondels lott. Men spelledaren för det här lottobolaget valde i stället att samla ihop ett gäng kompisar och spela just en hel lott. En hel lott ger inte högre chanser att vinna, men när man vinner blir det desto mer klirr i kassan. Och visst har det klirrat. Nära på 40 miljoner kr i klirr har det blivit!

När vi talade med spelledaren var de övriga i lottobolaget på jobbet. Men spelaren vi talade med hade fortfarande vinstkänslan i kroppen.

– När jag fick reda på att vi vunnit fick jag fjärilar i magen. Jag kunde knappt tro det.

Men inte blir det något storfirande än. I stället blir det, enligt utsago, en lugn kväll för vår vinnare..

– Det blir inget alltför dramatiskt, säger han. Han har heller ingen aning om vad han ska göra för pengarna.

Våra vinnare kommer Wolfsburg, biltillverkaren Volkswagens hemort. Men någon ny bil blir det inte. Det visar sig i stället att vår vinnare föredrar fordon på två hjul och säger sig vilja investera i en BMW-motorcykel.

Men har han något tips till andra lottospelare? Ja… – Friskt våga hälften vunnet, säger han.

Vi passar på att gratulera våra vinnare på det spanska Jullotteriet och återkommer med mer information om våra vinnare så snart vi kan.

 

 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!