Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

18 september 2014

Vem vann över en halv miljard?

EuroJackpot – vem vann rekordpotten?

Det som vann blev finnarna igen! Förra fredagens rekorddragning i Euro Jackpot gick återigen till våra grannar i öst. Hela 571 kronor miljoner stod på spel! Det här är inte första gången finnarna har det här i funnit lyckan i det här lotteriet. 

EuroJackpot – vem vann rekordpotten?

Vinnaren kom från ingenstans

EuroJackpot växte till sig under hela 11 veckor den här gången. Under det att jackpotten växte, växte också intresset. Fler spelade och jackpotten ökade med rekordfart. Till slut kom den upp i över en halv miljard kronor. Bara veckan innan dragningen i Sverige såldes ofattbara 230 000 rader.

I Finland var inte man inte sämre – 800 000 personer spelade på lotteriet i hopp om att vinna jackpotten. Och vinst blev det en finsk som vann till slut. Helt enorma 61,2 miljoner euro gick till en ensam vinnare från Esbo, meddelade finska lottobolaget Veikkaus. Det finns ännu inga uppgifter om vem den enskilda personen är. Pengarna kommer att sättas in på spelarens konto inom ett par veckor.

Inte första gången

Det här är inte första gången finnarna tar hem en rekordvinst i EuroJackpot. Förra rekordet var på 57,3 miljoner euro – ungefär 512 miljoner kronor.

Den gången blev det ett finskt lottobolag – en grupp spelare som samsas om samma lott – som tog hem vinsten. Spelarna kom från finska Toijala och delade på pengarna. Enligt media var spelarna arbetskamrater och jobbade på ett stålverk.

Det betyder att den nya rekordvinsten – som alltså gick till en spelare i Esbo – har ett högre värde för den enskilda spelaren. Han eller hon slipper alltså dela vinsten.

Låg jackpott – vilka är fördelarna?

Den kommande dragningen i EuroJackpot kommer inte att slå några rekord än. Men det finns fördelar med att passa på att spela nu.

När jag jackpotten är låg spelare oftast färre personer. Det betyder att din chans att vinna mer i de några lägre vinstnivåerna ökar. Varför? Jo, för att chansen att du behöver dela din vinst med andra spelare minskar.

Med detta sagt: passa på att spela på fredagens dragning i EuroJackpot. Glöm inte bort att det är 20% billigare att spela EuroJackpot hos Lottoland än i butik!