Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

13 maj 2016

Ny storvinst!

Lottoland-spelare vinner 22 miljoner euro

En Lottoland-spelare har plockat hem hela 22 miljoner euro. Det är ungefär 205 miljoner kr. Läs vad vår tyske storvinnare har för planer för framtiden. 

Lottoland-spelare vinner 22 miljoner euro
 

Matthias (vi nöjer oss med förnamnet) får numera antas vara en av världens rikaste IT-konsulter. Han har nämligen, förutom sin vanliga lön, hela €22,319,383.40 extra på kontot. Lönetillskottet kom efter att den 36-årige Berlinbon spelade och vann jackpotten i Tysklands Lotto.

Det här är bara en i raden av storvinster hos Lottoland. I februari vann en av våra spelare 14 miljoner euro, och i mars delade vi ut en vinst på 3,2 miljoner euro.

Men åter tillbaka till vår senaste vinnare, Matthias. Vi hade äran att ha honom nere på besök här på Lottolands huvudkontor i  Gibraltar. Givetvis passade vi på att fråga honom vad han har för planer med sin nyvunna förmögenhet.

Känner lugnet

– Min första tanke var att jag aldrig mer kommer att behöva jobba igen. Min andra var att vårt lån på huset kommer betalas av, svarar han när vi frågar om hans första tanke efter vinsten.

Den där vinnarkänslan måste ha förstärks ytterligare, eftersom Matthias först trodde att han endast tagit hem 5 rätt, att han med andra ord vunnit stort, men inte själva jackotten.

– Vi trodde först att jag hade 5 rätt, men insåg snart att vi hade rätt på nummer 30 också. När vi loggade in hos Lottoland och kollade vinsten blev vi helt säkra. Det kändes helt galet!

När Matthias säger vi inkluderar han sin fru. Och visst har han henne att tacka för mycket:

– Det var hon som valde våra nummer faktiskt. De är valda lite hipp som happ. Hon valde 14 efter vår sons födelsedag, den 10 april (10 + 4) och 43 efter min skostorlek!

Och visst måste det kännas bra när det går upp för en att man har tagit hem jackpot. Men det är tydligen inte bara vinstögonblicket som värmer – för Matthias satt känslan fortfarande i när han var nere på besök.

– Jag har inte varit så här lycklig och avslappnad på riktigt länge, säger han.

Fritid på heltid

Här är det inte snack om att fortsätta jobba på som vanligt. I stället planerar Mathias och hans fru att ta till vara på vardagen.

– Vi tänker göra allt som jag och min fru tycker är intressant. Igår pratade vi om att fokusera tid och pengar på sånt som vi gillar. Jag vill läsa mer, skaffa en motorcykel och sporta.

Lottoland önskar Mathias och hans familj lycka till och hoppas att de tar väl till vara på deras obegränsade tillgång på fritid.

 

Emma

Här skriver jag om lottonyheter, vinnare och annat lottospelare kan tänkas vara intresserade av. Kommentera gärna under artiklarna om du har några frågor.