Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

18 december 2015

Bildspecial!

El Gordo och Jullotteriet – bildspecial!

Varje år spelar spanjorerna på Jullotteriet, världens största lotteri. Nu kan du och andra svenskar hänga med i dragningen. I denna bildspecial får du reda på hur lotteriet kom att bli en av Spaniens absolut största traditioner. Glöm inte bort att spela på Jullotteriet den 22 december – det ligger 20 miljarder kronor i potten. 

El Gordo och Jullotteriet – bildspecial!

Vill du spela på Jullotteriet men har fullt upp i julstöket och kan inte flyga till Madrid? Inga som helst problem. Nu kan du skicka in din rad till Jullotteriet hos Lottoland och spela och vinna i Sverige. Jullotteriet bjuder på världens största vinstpott och några av världens bästa vinstchanser. Chansen att du vinner en av jackpotvinsterna är 1 på 100 000 - oslagbara vinstchanser i lottosammanhang. 

Glöm inte bort att vi tidigare har skrivit om hur du spelar på El Gordo – om du vill veta mer. 

Ta en titt på hur det kom sig att Jullotteriet – eller Sorteo Extraordinario de Navidad, som det kallas i hemlandet – kom att bli världens absolut största lotteri. 

Jullotteriet är världens största lotteri

 

Mer information om Jullotteriet

Spanjorerna är besatta av Jullotteriet. Visst finns det andra lotterier i Spanien. Både EuroJackpot och EuroMillions säljs i kiosker över hela landet. Men det är Jullotteriet som är årets stora tilldragelse. Över hälften av alla lotter som säljs i Spanien säljs under december. Det ger en idé om hur stort det här är. 

Lotterna säljs i andelar. En hel lott kostar över 2 000 kr, men det finns möjlighet att spela för mindre än så. Den vanligaste lottandelen är en decimo, en tiondelslott. Lotterna kommer med olika serienummer och det är fullt möjligt att ha samma lottnummer och samma serienummer som andra spelare. Eftersom det är vanligt att dela på lotter med kollegor, familj och vänner, är det också vanligt att bekanta får dela på vinsterna tillsammans. 

Spela på Jullotteriet innan dragningen den 22 december. 

 

 

 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!