Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

04 maj 2017

Så vinner du på lotto!

Hur vinner jag på lotto?

Det spelar ingen roll vare sig du spelar på Lotto lördag, onsdag eller EuroJackpot. Lotto är inget skicklighetsspel. Men det finns några tips som kan hjälpa dig vinna mer. Det finns också några fallgropar att undvika. Välkommen till internets bästa guide till hur du vinner på lotto. Här ges inga hobbyteorier, bara ren fakta. 

Hur vinner jag på lotto?

I den här artikeln får du: 

  • De bästa förslagen på hur du väljer lottorader 
  • Hur du kan spela lotto gratis eller med rabatt 
  • Vilket lotto som har bäst vinstodds
  • Hur du hittar en spelform som passar dig 
  • En mängd oseriösa teorier och böcker du bör undvika 

Hur du väljer rätt nummer 

Välj rätt lottosiffrorDet viktigaste att tänka på när du spelar lotto är att samtliga nummerkombinationer har lika stor chans att dyka upp som rätt rad i dragningen. Det här gäller oavsett om du spelar på Lotto lördag, onsdag eller på något annat lotto. 

Det betyder att det inte spelar någon roll vilka nummer som dykt upp i tidigare dragningar. Men denna matematiska sanning hindrar inte tusentals spelare från att rådslå stjärntecken, statistik eller shamaner. Vår hjärna är helt enkelt programmerad att leta efter mönster och samband. Ledsen, men i lotto är det slumpen som avgör – varje gång. 

Det finns dock vissa sätt att välja lottosiffror som ökar din chans att vinna mer när du väl vinner. Hur kommer det sig? Jo, det är helt enkelt så att vissa nummerkombinationer i radfälten är populärare än andra. Just på grund av ovan nämnda anledningar. Men vad många spelare inte tänker på är att om du vinner med populära nummer - nummer valda efter exempelvis särskilda datum eller mönster – ökar chansen att de får dela vinsten med andra spelare. 

Längre ner i artikeln ger vi fler exempel på strategier att undvika när du väljer din lottorad. Om du vill öka din chans att ha en unik rad och, utifall du vinner, stå som ensam vinnare, rekommenderar vi dig att spela med en slumpmässigt vald rad. 

Spela mer för samma kostnad eller helt gratis    

Det är en något irriterande sanning att desto mer du spelar, desto högre blir dina chanser att vinna. Denna enkla sanning kan tyckas irriterande självklar. Men kom ihåg att fler rader inte nödvändigtvis betyder högre kostnad. 

Hos Lottoland kan nya spelare ta del av en en gratis rad på EuroJackpot. Håll utkik efter våra erbjudanden – båda på vår startsida och i lottomagasinet. 

Erbjudandet gäller endast för nya spelare hos Lottoland. 

När du väl blivit medlem hos Lottoland kan du också se fram emot regelbundna rabatterbjudanden. Dessa låter dig spela mer för samma pris. På så sätt ökar du din vinstchans även fast din insats förblir densamma.  

Hitta ett lotto som passar dig 

Lottoland är ett av världens största spelbolag för lotto och erbjuder världens alla lotterier i Sverige. 

Alla lotterier är inte skapade lika. Vissa har högre vinstchanser. Andra har lägre radkostnad. 

Här nedanför får du en tabell med vinstchanser på lotto, rekord och priser på våra lotterier. Du kan spela samtliga hos Lottoland. 

Vinstchans på lotto

Spela tillsammans i ett lottobolag 

Ett lottobolag kan öka dina vinstchanserEtt lottobolag är när vänner, kollegor eller familjemedlemmar går ihop och spelar lotto tillsammans. Självklart ger inte det här dig automatiskt högre chanser att vinna. Men när flera spelare samlar ihop sina insatser ökar också antalet rader de kan köpa. 

Det här betyder att lottobolag ofta har en större vinstchans eftersom de har fler radkombinationer inskickade till dragningen. Givetvis betyder det även att varje enskild spelare i lottobolaget vinner mindre eftersom vinsterna delas sinsemellan spelarna. 

Men i lotto är ofta jackpotvinsterna så pass stora att det inte spelar någon roll om de delas på tio. Om du och ditt lottobolag vinner en jackpot är vinstsumman så pass stor att det spelar mindre roll om den delas på två, fem eller tio personer. 

Undvik horoskop och spådomar 

Undvik lottohoroskop med duplicerade nummer Huruvida du är tvilling eller kräfta spelar mindre roll när det kommer till dina chanser att vinna på lotto. Visst kan det vara kul med horoskop och spirituella äventyr. Men tyvärr är det så att om du väljer att spela med nummer som visas på webbsidor med horoskop ökar också chansen att andra spelare använt samma nummer. 

Om du vinner med nummer som andra spelat med får du givetvis dela vinsten med dessa personer. Just därför kan det vara en god idé att undvika att spela med nummer du hittat i ditt horoskop. 

Lottostatistik Strunta i lottostatistik samt heta och kalla nummer 

Som vi tidigare fastslagit har alla nummer lika stor chans att dyka upp i varje ny dragning. Att tro något annat är ett logiskt misstag. 

Men det betyder också att du kan pusta ut. Det finns ingen vits med att studera tidigare dragningar eller så kallade heta och kalla nummer. Bara för att exempelvis nummer 5, 4, 15, 32 och 45 dykt upp i en dragning, har de inte större eller lägre chans att dyka upp i nästföljande dragning. Varje dragning är unik. 

Systemspel 

Med ett systemspel har du möjlighet att kryssa för fler än de vanliga numren i ett spelfält. Det betyder att du exempelvis kan spela med 9 nummer på LOTTO med Drömvinsten i stället för de vanliga 7 numren.

Genom att spela med ett lottosystem ökar du din chans att vinna. Skillnaden med att spela med ett system i stället för att spela fler enkelrader är att med ett systemspel vinner du rejält när du väl vinner.

Eftersom du koncentrerar din insats till ett antal radkombinationer i ett spelfält kan du vinna i flera vinstnivåer samtidigt. Fördelen med ett systemspel är alltså att när du väl vinner regnar det vinster. Spelar du i stället fler rader får du en högre chans att vinna, men du vinner inte lika mycket som när du vinner med ett system.

Hos Lottoland kan du systemspela på samtliga lotterier, inklusive EuroJackpot, LOTTO och EuroMillions.

Dra nytta av tilläggsspel

Flera av Lottolands lotterier erbjuder olika former av tilläggsspel. Många svenskar är vana vid att spela med tilläggsspelet Joker, men det är långt ifrån det enda extraspelet.

Tysklands Lotto har till exempel en mängd tilläggsspel som ger dig fler chanser att vinna. Samma sak gäller Irlands Lotto och Österrikes Lotto. Läs gärna hjälpsektionerna för dessa lotterier om du vill ta reda på mer om dessa tilläggsspel. 

Tilläggsspel erbjuder ofta ytterligare en vinstchans till en relativt liten kostnad. 

Spela vid rätt tidpunkt

Något som få lottospelare känner till att spel på en lägre jackpot ofta kan ge högre vinster. Låter det konstigt? Tillåt oss förklara. När jackpotten i exempelvis EuroJackpot är hög kliar det i fingrarna på miljontals spelare runtom Europa. Det betyder att chansen att du får dela din vinst i de lägre vinstnivåerna ökar så pass mycket att de inte står i proportion till hur mycket du kan vinna. 

När du spelar på en mer blygsam jackpot har du därför ofta bättre chans att vinna mer i de lägre vinstnivåerna, även om en eventuell jackpotvinst inte kommer slå några rekord.

Jaga en jackpot

Hos Lottoland kan du välja att skapa en prenumeration och spela på en enskild jackpot. Din prenumeration kommer avbrytas så fort någon vunnit jackpotten. Denna funktion ökar inte din chans att vinna, men den ger dig möjlighet att undvika att missa en dragning, utan att behöva skicka in rader på en jackpot du inte är intresserad av.

Dubbla din vinst

Vi fortsätter slå oss för bröstet och berättar lite om en av Lottolands specialfunktioner, vårDubbelJackpot. Om du väljer att kryssa för DubbelJackpot i spelfältet vinner du dubbelt så mycket i den högsta vinstnivån. Det betyder att du alltid kan slå jackpotrekord hos Lottoland. 

Häng med i tävlingar på Facebook 

Lottolands Facebooksida har vi alltid nya tävlingar och intressanta diskussioner. Glöm inte bort att gilla vår sida för fler chanser att vinna. 

Lycka till i nästa dragning!

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!