Lottoland använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer

22 juli 2015

Vad är chansen att träffas av blixten och vinna på lotto?

Peter McCathie träffades av blixten och vann på lotto!

Peter McCathie tillhör vad som måste vara en liten skara: personer som träffats av blixten OCH vunnit på lotto. Läs vidare för att ta reda på hur han överlevde ett blixtnedslag, vann på lotto och vad oddsen egentligen är för båda att inträffa…

Peter McCathie träffades av blixten och vann på lotto!

Som en blixt från klar himmel

Peter McCathie var bara 14 år när han träffades. Blixten slog ner då han vadade längs med strandkanten av en grund sjö.

"Jag försökte låsa båten", sa han till pressen. "Det var en solig dag med ett stort, vitt moln på himlen. Blixten slog ned genom träden och träffade mig." 

Chansen att träffas av blixten är inte stor, men inte helt osannolik. I Kanada, där Peter bor, är chansen ungefär 1 på miljonen. 

Men historien slutar inte där. Vad som är än märkligare är att Peters dotter också drabbats av en liknande upplevelse när hon arbetade som vildmarksguide i Manitoba-provinsen, i Kanada.

"De hade tagit sig upp från sjön på grund av stormen och håll på att kedja fast kanoterna för att de inte skulle blåsa bort. Då träffades hon av blixten."

Ett märkligt och obehagligt sammanträffande, minst sagt. 

Mot alla odds 

Men familjen går nu mot alla odds, mot ljusare tider. Om chansen att träffas av blixten är 1 på miljonen, är det inget mot att vinna på lotto, vilket är 1 på 13 983 816. Nu har Peter McCathie lyckats med bådadera när han vann över 5 miljoner kronor på kanadas lotto. 

Vad är då chansen att alltsammans händer i en persons liv? Enligt Sophie Leger, en kanadensisk matematikprofessor, är oddsen 1 på 2.6 triljoner. Inga lysande utsikter direkt. 

Firandet 

Peter McCathie hämta vinstchecken på 1 miljon kanadensiska dollar tillsammans med sin kollega Diana Miller. Duon har spelat tillsammans i ett lottobolag i ungefär ett år, men hade inte räknat med en så här stor vinst. När McCathie frågades om han hade förväntat sig en så stor vinst, svarade han, "Jag såg det som mer troligt att träffas av blixten igen." 

Nu planerar Peter McCathie en andra smekmånad tillsammans med sin fru sen 30 år tillbaka. Diana Miller tänker åka iväg till soliga Cancun i Mexiko för att fira. 

Tess

Tjaba, kära läsare! Har man inte tur i kärlek så får man skriva om lotto. Det var ungefär så jag tänkte. Nu älskar jag det! Har ni några frågor om mina artiklar eller tips på något jag kan skriva om? Lämna gärna en kommentar här nedanför så fixar jag det på studs. Lycka till!

Skapa nytt konto nu och spela på världens största lotterier

177 368 spelare har redan
vunnit över 150 miljoner kr
hos Lottoland

Man
Född
+1